How many days in a year with out weekends means the number of days excluding Saturdays and Sundays.

As we know there is one Saturday and one Sunday in a week. That means there are two weekends in one week.

If we calculate the remaining days for all weeks we can find how many days in a year without weekends.

## The number of days in year without weekends

There are 365days in a year .

The number of weeks in a year are 365/7 = 52.14 i.e 52 weeks

The number of weekends are 2*52 = 104 days

So the number of days without weekends in a year are 365 – 104=261

## The number of days in LEAP year without weekends

There are 366 days in a leap year .

The number of weeks in a Leap year are 366/7 = 52.28 i.e 52

The number of weekends are 2*52 = 104.

So the number of days without weekends in a leap year are 366 – 104=262.